Snel zoeken

land of werelddeel:

individueel of groep:

RONDREIS TIPS

Gaat u binnenkort een rondreis maken in een land, een regio of zelfs een werelddeel? Dan zijn er honderden zaken waar u aan moet denken. Het zou zelfs best eens kunnen dat er de nodige stress bij de voorbereiding op uw reis komt kijken. Denk bijvoorbeeld eens aan het inpakken van uw spullen. Om u een eindje op weg te helpen, vindt u hier de belangrijkste rondreis tips.

Voor vertrek
Om hier voor u een bagagelijst op te gaan sommen, strekt te ver. Helemaal, omdat uw bagage afhankelijk is van uw bestemming. Gaat u naar Antarctica dan heeft u andere dingen nodig dan bij een rondreis door Zuid-Amerika. Waar kunnen we u dan wel mee helpen?

Hebt u de achterblijvers geïnformeerd over uw vertrek? Hebt u uw achterban laten weten waar u ongeveer zult zijn op welke dag, waar u logeert, hoe u te bereiken bent, wanneer u terugkomt enzovoorts? Uw thuisfront is belangrijker dan u denkt. Stel dat u iets belangrijks bent vergeten mee te nemen, dan kunnen zij u helpen. En zo zijn er nog veel meer scenario's te bedenken waarbij uw vrienden en familie thuis een belangrijke rol spelen.

Hebt u een goede reisverzekering? Dat is in het buitenland niet onbelangrijk. Veel zorgverzekeringen dekken wel bepaalde kosten in het buitenland, maar lang niet alle kosten. Daarom is het belangrijk om ook een reisverzekering af te sluiten. Als u een rondreis gaat maken is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk het meest geschikt. Kijk ook goed naar de dekking. Hebt u een werelddekking? En hebt u een dekking voor extreme sporten (bijvoorbeeld een wintersportdekking)? Vergeet ook niet uw verzekeringsgegevens mee te nemen op uw rondreis.

Het is ook belangrijk om het telefoonnummer en de adresgegevens van de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade bij u te steken. Mocht u ze nodig hebben dan bevindt u zich waarschijnlijk in een vervelende situatie en dan wilt u niet in paniek gaan zoeken. Mocht er iets misgaan tijdens uw rondreis, dan bent u tenminste goed voorbereid.

Inentingen
Een andere belangrijke vraag die u zichzelf moet stellen voordat u vertrekt is: "Heb ik alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen?". Zo hebt u voor verschillende werelddelen bepaalde inentingen nodig. Soms moeten die langere tijd voor vertrek al verkregen worden. Deze vaccinaties lopen uiteen van gele koorts, malaria, buiktyfus tot TBC enzovoorts.

Kom heerlijk tot rust in Gelderland!
Wilt u ook eens ervaren hoe het is om een Vakantie in Gelderland door te brengen? Kom dan gezellig met de hele familie naar Bungalowpark Hoenderloo! Dit prachtige gelegen bungalowpark bevindt zich letterlijk midden in de Veluwse bossen waardoor u heerlijk tot rust komt komen en kunt genieten van een zorgeloze vakantie in Gelderland! Bungalowpark Hoenderloo is een autovrij park met moderne vrijstaande bungalows omringd door natuur, u zult één met de natuur worden tijdens uw vakantie in Gelderland op Bungalowpark Hoenderloo!

Tijdens uw vakantie in Gelderland op Bungalowpark Hoenderloo verblijft u in een van de 146 moderne stenen bungalows die u van alle luxe en ruimte voorzien. De bungalows zijn sfeervol ingericht en zijn voorzien van grote ramen met prachtig zicht op de omringende natuur. Relax gezellig met uw gezin in de woonkamer met het geluid van de knetterende open haard of geniet van een lekker drankje op het terras van uw vakantiehuis in Gelderland terwijl de kinderen lekker spelen in de tuin.

Caravans, wat u moet weten
Als u dit jaar weer met de caravan een rondreis gaat maken, is het belangrijk om de technische staat eerst goed te controleren of te laten controleren. Het is voor uw eigen veiligheid, maar ook om te voorkomen dat een fikse boete door de politie een aanslag doet op uw vakantiebudget. In het begin van de zomer worden namelijk regelmatig caravancontroles gehouden. Denk daarbij allereerst aan de belading. Zoals gewoonlijk moet er van alles worden meegenomen, zodat overbelading vaak voorkomt. Verder wordt er ook vaak verkeerd beladen, zodat er bijvoorbeeld te veel druk op de trek-as komt. Controleer ook de banden goed, of er nog genoeg profiel is en of ze niet verkeerd zijn afgesleten. De losbreekkabel is ook niet altijd goed bevestigd, dus dat is ook een aandachtspunt. En vanzelfsprekend moeten de papieren ook aanwezig zijn: Het kenteken- en rijbewijs.

Kleding
Gaat u naar het noorden met uw caravan, dan is outdoor kleding ook een belangrijk aandachtspunt. Vooral de avonden en nachten kunnen ook in het hoogseizoen nog koud zijn. Als u 's avonds nog een wandeling wil maken, dan is een goede outdoor jas erg handig. Voor de zomer is een goed ademende jas noodzakelijk. Deze beschermt tegen regenbuien en als het warmer wordt, kan het zweet worden afgevoerd. Is het ’s avonds niet al te koud, dan een outdoor trui een oplossing zijn. Een warme fleece trui is heerlijk warm, maar voelt ook lekker zacht aan. Deze truien zijn ook ademend en nemen het vocht niet op. Ze isoleren goed en zijn gemakkelijk over uw kleding aan te trekken.

De kleding kunt u natuurlijk overal kopen, maar Campz.nl is wat dit betreft een aanrader. Ze hebben een geweldig en uitgebreid assortiment en een goede garantie. Op de website vindt u op een overzichtelijke manier heel gemakkelijk wat u zoekt. Ze hebben vele merken in voorraad. Als u wilt, kunt u zich zelfs abonneren op hun nieuwsbrief, waarbij soms kortingsbonnen zijn te winnen.

Welk werelddeel of land u ook gaat bezoeken, u kunt geen tips genoeg krijgen van rondreizigers die u voor zijn geweest. Bekijk nog meer rondreistips die opgesteld zijn door u voorgangers. Een goede voorbereiding is het halve werk, ontdekt de wereld met een rondreis.